Antena 3 CNN Externe Secretarul general al ONU cere sporirea ajutoarelor internaţionale pentru Pakistan

Secretarul general al ONU cere sporirea ajutoarelor internaţionale pentru Pakistan

Secretarul general al ONU cere sporirea ajutoarelor internaţionale pentru Pakistan
Sursa foto: Foto: Video News
16 Aug 2010   •   15:27

Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, a cerut sporirea ajutoarelor internaţionale pentru Pakistan, unde 20 de milioane de oameni au avut de suferit din cauza unor inundaţii fără precedent. Ban Ki Moon a mărturisit că nu a mai asistat, până acum, la un dezastru de asemenea proporţii.

Naţiunile Unite consideră că Pakistanul are nevoie, pe termen scurt, de 460 milioane de dolari pentru ajutarea sinistraţilor. Pe termen lung, însă, vor fi necesare miliarde de dolari pentru refacerea satelor, şoselelor şi podurilor distruse, precum şi pentru reabilitarea terenurilor agricole inundate.

Pakistanul este o ţară ruinată. Inundaţiile au afectat zeci de milioane de oameni şi au distrus regiuni întregi. Mulţi dintre sinistraţi au pierdut pe cineva drag. Câţiva, însă, au văzut cum întreaga familie le este luată de ape.

Ploile s-a oprit pentru moment dar milioane de oameni continuă să fie izolaţi, lipsiţi de apă, hrană şi medicamente. Autorităţile fac cu greu faţă situaţiei.

Potrivit celui mai recent bilanţ provizoriu, 1.600 de oameni au murit şi 20 de milioane au fost afectaţi de inundaţii, ceea ce înseamnă circa 12% din populaţia ţării.

Antena 3

×
Subiecte în articol: secretar ajutoare pakistan inundatii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close