Antena 3 CNN Externe Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: "Toate Forţele Armate, inclusiv 'Triada Nucleară', îndeplinesc ordinele preşedintelui"

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: "Toate Forţele Armate, inclusiv 'Triada Nucleară', îndeplinesc ordinele preşedintelui"

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a anunţat, astăzi, că "toate forţele armate ale Rusiei, inclusiv 'triada nucleară' îndeplinesc ordinele preşedintelui".

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: "Toate Forţele Armate, inclusiv 'Triada Nucleară', îndeplinesc ordinele preşedintelui"
Sursa foto: Hepta | Handout
de Alin Tarnovschi    |    21 Sep 2022   •   10:07

Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a declarat că mobilizarea parțială decretată de președintele Vladimir Putin se va aplica "doar celor cu experiență militară anterioară" și că sunt vizați circa 300.000 de rezerviști, relateză Sky News.

Șoigu a declarat că Rusia luptă "nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului". Ministrul rus a mai expicat că oamenii "vor fi pregătiți din punct de vedere militar înainte de a fi desfășurați", adăugând că mobilizarea nu va include "persoane care au servit ca recruți sau studenți".

De asemenea, Șoigu a oferit o cifră a pierderilor rusești, spunând că 5.937 de persoane au fost ucise. Numărul este cu mult sub estimările date de agențiile ucrainene și occidentale.

Președintele Vladimir Putin a anunțat, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

×
Parteneri
Incendiul de la Poliţia Capitalei: Mână criminală sau incident?
x close