Antena 3 Externe Și-a găsit dreptatea în instanță, după ce a fost dată afară de la grădinița unde preda pentru că ”trăia în păcat”

Și-a găsit dreptatea în instanță, după ce a fost dată afară de la grădinița unde preda pentru că ”trăia în păcat”

04 Dec 2017   •   15:27
Și-a găsit dreptatea în instanță, după ce a fost dată afară de la grădinița unde preda pentru că ”trăia în păcat”
Sursa foto: Foto: Instagram/Zelda De Groen

O profesoară de la o grădiniță iudaică ortodoxă, concediată pentru că ”trăia în păcat”, și-a găsit dreptatea în instanță.

Zelda de Groen a fost scoasă de mai multe ori din sălile de clasă de către șefi, care s-au interesat de viața ei privată și i-au spus că, la vârsta ei, ar fi trebuit să fie măritată și că nu vor tolera apariția vreunui copil în afara căsatoriei. În opinia lor, Zelda ar fi trebuit să mintă și să nu spună că locuiește alături de prietenul său.

Pe atunci în vârstă de 23 de ani, Zelda le-a cerut șefilor să își prezinte scuzele pentru modul în care au tratat-o, dar aceștia au considerat că este mai simplu să o concedieze.

Tânăra i-a dat în judecată, iar instanța a decis că a fost discriminată pe criterii de gen și religie și că a fost hărțuită. Totodată, judecătorul a spus că, în locul ei, un bărbat nu ar fi avut niciodată parte de același tratament, scrie Mirror.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close