Antena 3 CNN Externe „Şi-a pus protezele, a mers şapte metri şi a tras. A împuşcat o femeie neînarmată”. Pistorius, acuzat de omor cu premeditare

„Şi-a pus protezele, a mers şapte metri şi a tras. A împuşcat o femeie neînarmată”. Pistorius, acuzat de omor cu premeditare

„Şi-a pus protezele, a mers şapte metri şi a tras. A împuşcat o femeie neînarmată”. Pistorius, acuzat de omor cu premeditare
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Feb 2013   •   12:46

Campionul paralimpic Oscar Pistorius este acuzat de Parchet că a ucis-o cu premeditare pe prietena sa, fotomodelul Reeva Steenkamp. Avocatul apărării a susţinut, marţi, în faţa judecătorului, că sportivul a împuşcat-o pe femeie din greşeală, relatează AFP.

"Victima a fost împuşcată de trei ori în timp ce era în baie, iar uşa toaletei a fost distrusă din exterior. Credem că uşa era închisă cu cheia", a precizat procurorul Gerrie Nel. Acesta a subliniat că acuzatul nu a prezentat anchetatorilor versiunea sa.

Ce descoperire au făcut autorităţile în locuinţa lui Pistorius

"Şi-a pus protezele, a mers şapte metri şi a tras. A împuşcat o femeie inocentă, neînarmată. A tras de patru ori. Acuzatul i-a spus surorii lui că a crezut că era un hoţ. De ce s-ar închide un hoţ în toaletă?", a continuat procurorul.

Potrivit lui Barry Roux, avocatul lui Pistorius, nu a fost vorba de o crimă. Acesta a menţionat "cazuri similare în care soţul a tras asupra soţiei din greşeală, crezând că este un intrus".

"Nu există niciun element care să indice premeditarea. Tot ce ştim este că ea s-a închis în toaletă. Ea a fost împuşcată în toaletă (...) el a crezut că este un intrus", a precizat avocatul, evocând "moartea prematură şi nefericită" a prietenei sportivului, moment în care Pistorius a izbucnit în plâns.

Avocatul a solicitat eliberarea pe cauţiune a clientului său.





 

 


 


 


 


 

×
Subiecte în articol: Oscar Pistorius Reeva Steenkamp
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close