Antena 3 CNN Externe Siria este amenințată de SUA cu noi atacuri. „Vor plăti un preț extrem de greu”

Siria este amenințată de SUA cu noi atacuri. „Vor plăti un preț extrem de greu”

Siria este amenințată de SUA cu noi atacuri. „Vor plăti un preț extrem de greu”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Apr 2017   •   12:35

Secretarul Apărării, James Mattis, a declarat marţi noaptea că nu există „nicio îndoială” cu privire la vinovăţia forţelor guvernamentale siriene pentru atacul chimic sângeros, care a luat viaţa a 87 de civili în localitatea Khan Sheikhoun, situată în teritoriile rebele din provincia Idlib, transmite France Presse.

De asemenea, oficialii americani au acuzat Moscova de lansarea unei campanii de dezinformare în urma atacului chimic de la Khan Sheikhoun.

Acuzaţia este că ruşii încearcă să-i ascundă pe cei care sunt responsabili pentru tragedia de pe 4 aprilie, în care 87 de civili şi-au pierdut viaţa, inclusiv 31 de copii din provincia Idlib.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut marţi lansarea unei investigaţii complete a OPCW, sugerând că Assad este victima unor acuzaţii false cu privire la atacul chimic de la Khan Sheikhoun.

De asemenea, liderul rus a sugerat că oponenţii rebeli se pregătesc pentru viitoare atacuri chimice pentru a încuraja intervenţia militară a Statelor Unite.

Un oficial american a susţinut că Moscova încearcă „să creeze confuzie în lume”, în vreme ce Mattis a precizat că vina îi aparţine lui Assad.

„Nu există nicio îndoială că regimul sirian este responsabil pentru decizia de a ataca şi pentru atacul în sine”, a declarat secretarul Apărării în prima sa conferinţă de presă de la Pentagon.

De asemenea, acesta a reiterat ameninţarea că utilizarea armelor chimice va rezulta în noi acţiuni militare din partea Statelor Unite.

„Dacă ei folosesc arme chimice, atunci ei vor plăti un preţ extrem de greu”.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close