Antena 3 CNN Externe Situație dramatică pentru cei 17 români blocați pe vasul de croazieră aflat în carantină în Japonia. Numărul îmbolnăvirilor s-a triplat!

Situație dramatică pentru cei 17 români blocați pe vasul de croazieră aflat în carantină în Japonia. Numărul îmbolnăvirilor s-a triplat!

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus s-a triplat în ultimele ore, pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia, astfel că 61 de oameni au fost diagnosticați cu virusul mortal.

Situație dramatică pentru cei 17 români blocați pe vasul de croazieră aflat în carantină în Japonia. Numărul îmbolnăvirilor s-a triplat!
Sursa foto: Foto: Pixabay
07 Feb 2020   •   09:37

Nava de croazieră, care a ajuns luni seara în apropierea portului Yokohama (sud-vestul capitalei Tokyo), are la bord 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului, dintre care 273 au fost până în prezenţi testaţi.

Citește și: Nou bilanţ cutremurător al coronavirusului. Zeci de oameni au murit într-o singură zi

Din rezultatele analizelor restante, 41 s-au dovedit pozitive, a anunţat vineri ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato. Aceşti noi pacienţi vor fi spitalizaţi ca şi precendenţii pe pământ japonez, a declarat responsabilul pentru presă.

Noile cazuri au fost detectate la 21 de japonezi, precum şi la pasageri americani, canadieni, australieni, la un argentinian şi la un britanic.

Testele s-au limitat iniţial la persoane care prezentau simptome sau care au intrat în contact cu un pasager care a fost debarcat anterior în Hong Kong şi fusese testat ulterior pozitiv pentru coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a indicat însă că vor fi efectuate teste suplimentare pe persoanele vulnerabile la bord, cum ar fi persoanele în vârstă, precum şi pe cei care au fost în contact cu noi cazuri de contaminare. Nici indicaţie privind numărul de persoane vizate de aceste teste suplimentare nu fusese oferită vineri la jumătatea zilei.

Nava Diamond Princess a acostat joi Yokohama, o suburbie a capitalei japoneze, pentru a se aproviziona, după ce a fost plasată într-o carantină care ar putea dura până pe 19 februarie.

Douăzeci de persoane testate pozitiv pentru coronavirus miercuri şi joi au fost evacuate de pe navă. Una dintre acestea se află într-o stare gravă, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, fără a oferi detalii.

Pasagerii vorbesc despre nemulţumirea profundă existentă la bord, în special cei care sunt obligaţi să rămână în cabine, uneori fără geamuri.Cei care nu beneficiază de lumină naturală au fost autorizaţi să meargă pe platforme în grupuri mici pentru a se putea bucura de aer curat, dar în condiţii stricte, care includ purtarea permanentă a unei măşti atunci când îşi părăsesc cabinele.

În afară de cele 61 de cazuri de coronavirus de pe nava Diamond Princess, Japonia a înregistrat 25 pe teritoriul său.

×
Subiecte în articol: vas de croaziera japonia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close