Antena 3 CNN Externe Șoferul unei mașini Tesla a cuplat pilotul automat în trafic, a coborât scaunul și a adormit. Cum a reacționat poliția, în Germania

Șoferul unei mașini Tesla a cuplat pilotul automat în trafic, a coborât scaunul și a adormit. Cum a reacționat poliția, în Germania

Polițiștii din Germania au urmărit o mașină Tesla timp de 15 minute după ce șoferul a pornit pilotul automat și a adormit.

Șoferul unei mașini Tesla a cuplat pilotul automat în trafic, a coborât scaunul și a adormit. Cum a reacționat poliția, în Germania
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2023   •   15:11

Agenții de poliție din landul Bavaria susțin că au încercat să tragă pe dreapta vehiculul pentru un control în trafic, dar acesta nu a oprit, în ciuda faptului că polițiștii au claxonat în repetate rânduri.

Potrivit oamenilor legii, șoferul a activat funcția de pilot automat, și-a înclinat scaunul și s-a culcat în timp ce se deplasa pe autostrada A70, în apropiere de orașul Bamberg.

"Vehiculul a păstrat aceeași distanță față de mașina de patrulare din față, de la intersecția Viereth-Trunstadt până la intersecția Bamberg-Hafen, la viteza de 110 kilometri pe oră.

Echipajul de poliție a constatat că șoferul mașinii Tesla era înclinat pe scaun, cu ochii închiși și cu mâinile de pe volan. Acest lucru a întărit suspiciunea că a lăsat comenzile în seama pilotului automat și a adormit.

Poliție:  "Șoferul prezenta semne specifice consumului de droguri"

După aproximativ 15 minute, bărbatul s-a trezit, în cele din urmă, și a urmat instrucțiunile polițiștilor", relatează presa internațională.

Conform agenților, șoferul, în vârstă de 45 de ani, prezenta "anomalii tipice drogurilor".

De asemenea, polițiștii au găsit o așa-numită "greutate pentru volan", un dispozitiv folosit pentru a imita presiunea exercitată de mâini pe volanul mașinii.

Poliția a menționat că deschis un dosar privind infracțiunea penală de punere în pericol a traficului rutier.

Bărbatul a rămas fără permis de conducere și va apărea în fața unui tribunal.

×
Subiecte în articol: Bavaria tesla pilot automat droguri
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close