Antena 3 CNN Externe Doi soldați ruși au murit în Belarus, după ce parașutele acestora s-au defectat

Doi soldați ruși au murit în Belarus, după ce parașutele acestora s-au defectat

Doi soldați ruși au murit, lângă granița Belarusului cu Polonia. Militarii efectuau exerciții aeriene, iar parașutele su suferit defecțiuni.

Doi soldați ruși au murit în Belarus, după ce parașutele acestora s-au defectat
Sursa foto: Twitter/NEXTA
de Cerasela Stafie    |    12 Noi 2021   •   22:55

Rusia și Belarus și-au antrenat puterea militară pentru a treia oară săptămâna aceasta, lângă granița Polonia-Belarus, unde mii de oameni sunt blocați în condiții deplorabile, prinși în centrul unei crize umanitare și geopolitice care se intensifică. 

Vineri, cele două țări au desfășurat exerciții comune de parașutism, în apropierea Poloniei. Despre aceste exerciții, ministerul apărării din Belarus a transmis că sunt „în legătură cu dezvoltarea activității militare în apropierea graniței de stat a Republicii Belarus”.

Ministerul rus al Apărării a transmis, printr-un comunicat citat de agențiile ruse de presă, că parașutele a doi soldați nu au funcționat corespunzător „din cauza unei rafale puternice de vânt” în timpul salturilor lor, scrie AFP.

„În ciuda eforturilor medicilor, cei doi militari ruși au cedat din cauza rănilor”, au mai comunicat autoritățile ruse.

Militarii făceau parte dintr-un grup de 250 de parașutiști. Manevrele la care participau erau desfășurate în comun cu armata din Belarus.

Acțiunea s-a desfășurat în regiunea Grodno și au fost implicate avioane rusești de transport de trupe IL-76 și elicoptere ale forțelor belaruse. Exercițiul a fost realizat pe fondul unor tensiuni în creștere între regimul Lucașenko și Uniunea Europeană.

Aceasta din urmă acuză Minskul că a orchestrat criza micranților. Mii de oameni rabdă de frig și foame la granița dintre Polonia și Belarus.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close