Antena 3 CNN Externe Spital din Nikolaev, atacat cu rachete | Cristi Popovici, live din mijlocul războiului din Ucraina

Spital din Nikolaev, atacat cu rachete | Cristi Popovici, live din mijlocul războiului din Ucraina

Spitalul Municipal nr. 5 din Nikolaev a fost atacat cu rachete. Cristi Popovici, corespondent Antena 3, a transmis live din faţa spitalului şi a arătat pagubele făcute de rachetele lansate de ruşi.

Spital din Nikolaev, atacat cu rachete | Cristi Popovici, live din mijlocul războiului din Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    Alin Tarnovschi    |    05 Apr 2022   •   11:45

Pacienţii au fost mutaţi în subsolul clădirii pentru a fi protejaţi în cazul unui nou atac.

Mai mult, corespondentul Antena 3 a descoperit că rachetele folosite de armata rusă pentru a ataca spitalul sunt unele extrem de periculoas, interzise de Convenţia de la Geneva.

"Spitalul este la vreo 10 kilometri de zona centrală a oraşului Nikolaiev, într-o suburbie. Ieri, pe vremea aceasta, ploua cu rachete. Una dintre ele, o rachetă de tip Smerch, ce a mai rămas din ea. Se vede şi efectul de tip soare în jurul exploziei. Totul împrejur este pulverizat. Gardul a fost îndoit din cauza suflului.

Mai departe, absolut toate geamurile ale spitalului au fost făcute praf. Angajaţii spitalului au lucrat toată noaptea, măcar pentru a pune o folie de protecţie în locul geamurilor.

Ieri dimineaţă a fost atacul asupra spitalului, asupra unui centru comercial pentru ca mai apoi, întreaga zi, să cadă rachete inclusiv noaptea trecută, aici în Nikolaev.", a transmis Cristi Popovici, corespondent Antena 3.

"Nu au fost victime, nu au fost morţi deoarece toţi pacienţii au fost duşi în subsol în momentul în care a sunat alarma. De fapt, ei stau în subsol, acolo sunt trataţi. De la dezastrul de la maternitatea din Mariupol, mai toate spitalele au luat această decizie, să trateze pacienţi în subsol.

Am văzut cu câteva zile în urmă, la un spital de copii din Nikolaiev, cum erau duşi copiii în braţe, luaţi de asistente şi de medici. Este inuman ceea ce se întâmplă, faptul că se trage asupra spitalelor.

Aseară, aici la Nikolaev, au murit zece oameni care se aflau într-o staţie de autobuz, într-o piaţetă unde au căzut rachete cu dispersie, rachete interzise de Convenţia de la Geneva, dar pe care ruşii le folosec fără nicio problemă", a mai explicat Cristi Popovici.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Nikolaiev
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close