Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în capitala Indiei. New Delhi a fost acoperit de un strat gros de ceaţă toxică - VIDEO

Stare de urgenţă în capitala Indiei. New Delhi a fost acoperit de un strat gros de ceaţă toxică - VIDEO

Stare de urgenţă în capitala Indiei. New Delhi a fost acoperit de un strat gros de ceaţă toxică - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video.com
10 Noi 2017   •   09:18

Capitala indiană New Delhi se sufocă miercuri, în a doua zi în care este puternic afectată de un nor de poluare, situație critică ce a dus a închiderea școlilor primare pentru întreaga săptămână, relatează AFP.

„Din cauza deteriorării calității aerului la New Delhi, nu putem face compromisuri cu sănătatea copiilor. Am dispus închiderea tuturor școlilor din Delhi până duminică”, a postat pe Twitter Manish Sisodia, adjunctul ministrului șef al regiunii Delhi.

Un gaz gri a pus stăpânire pe megalopolisul cu circa 20 de milioane de locuitori. Pe străzi, unii pietoni au încercat zadarnic să se protejeze de aerul toxic ținând pe față eșarfe sau măști din tifon.

Poluarea a pătruns până în stațiile subterane moderne de metrou, galeriile umplându-se și ele de gazul cu aspect de fum.

Situații precum cea de la New Delhi pun sub semnul întrebării durabilitatea modului de viață uman în zone atât de populate. Iar acest lucru se întâmplă în contextul în care amprenta omului asupra planetei este discutată la conferința COP23 privind combaterea încălzirii globale, care se desfășoară în prezent la Bonn.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: India poluare New Delhi
Parteneri
Frig și ploi în România! Prognoza meteo 27 martie - 24 aprilie 2023
x close