Antena 3 Externe STARE DE URGENŢĂ în statul american Virginia

STARE DE URGENŢĂ în statul american Virginia

de G.S.    |    11 Ian 2014   •   13:25
STARE DE URGENŢĂ în statul american Virginia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Aproximativ 300.000 de americani au fost afectaţi de criza apei în statul Virginia. Ei nu au voie să spele ori să bea apă de la robinete, din cauza unor scurgeri chimice deosebit de toxice.
 
Râul Elk, sursa de apă pentru sute de mii de americani din Virginia, a fost contaminat cu o substanţă extrem de toxică folosită în industria minieră, în urma unei scurgeri de la o fabrică. 
 
Chiar şi în cantitate foarte mică, apa contaminată poate provoca iritaţii ale pielii şi ochilor, dar şi greaţă. Iar primele astfel de cazuri au fost raportate deja. Zece oameni au ajuns la spital şi primesc îngrijiri medicale.

Autorităţile au dat ordin fabricii să oprească toate operaţiunile pentru a fi siguri că nu vor exista şi alte scurgeri. Între timp, rafturile puţinelor magazine care încă sunt deschise rămân fără sticle de apă.  
 
Guvernatorul statului a declarat stare de urgenţă. 
 
Restaurantele şi multe hoteluri s-au închis, iar spitalele au oprit orice intervenţie chirurgicală până la rezolvarea problemei apei potabile. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close