Antena 3 CNN Externe Stephen Hawking: Extratereştrii există, dar nu trebuie să-i contactăm

Stephen Hawking: Extratereştrii există, dar nu trebuie să-i contactăm

Stephen Hawking: Extratereştrii există, dar nu trebuie să-i contactăm
Sursa foto: Stephen Hawking
26 Apr 2010   •   10:00

Existenţa extratereştrilor nu poate fi pusă sub semnul întrebării, însă nu este indicat ca oamenii să încerce să-i contacteze. Aceasta este declaraţia pe care celebrul om de ştiinţă Stephen Hawking a acordat-o în cadrul unui documentar care va fi difuzat de Discovery Channel luna viitoare.

?Este perfect raţional să considerăm că există viaţă extraterestră. Cea mai mare provocare este să descoperim cât de evoluaţi sunt?, consideră Hawking. ?Nu trebuie decât să privim la felul în care a evoluat umanitatea ca să ne dăm seama că viaţa inteligentă se poate transforma în ceva cu care nu am vrea să avem de a face?, continuă omul de ştiinţă.

?Este posibil ca extratereştrii să-şi fi irosit toate resursele planetei lor şi să încerce să descopere unele noi. Într-o asemenea situaţie, extratereştrii ar putea căuta planete noi pe care să le colonizeze. În cazul în care ar intra vreodată în contact cu noi, situaţia ar putea fi similară cu descoperirea Americii. Cu toţii ştim ce s-a ales de indieni...? a adăugat Hawking.

Stephen Hawking a rămas paralizat încă de la vârsta de 22 de ani, se deplasează într-un scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal. Acest lucru nu l-a împiedicat, însă, să devină unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă pe plan mondial.

Fizicianul este celebru pentru lucrările sale din domeniul găurilor negre şi al gravitaţiei, fiind şi autorul cărţii "Scurtă istorie a timpului", una dintre celel mai populare şi accesibile cărţi ştiinţifice.

IMAGINI CU CELEBRUL FIZICIAN STEPHEN HAWKING


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: extraterestri Stephen Hawking stiinta
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close