Antena 3 CNN Externe Sticle de șampanie cu ecstasy, comercializate în mai multe țări europene: 1 mort și 11 persoane intoxicate

Sticle de șampanie cu ecstasy, comercializate în mai multe țări europene: 1 mort și 11 persoane intoxicate

Sticle de șampanie ce conține cantități mortale de ecstasy au fost vândute online, în mai multe state europene. O persoană a murit și mai multe au ajuns la spital, în Germania și Olanda, din cauza băuturii, iar autoritățile pentru siguranța alimentară au intrat în alertă.

Sticle de șampanie cu ecstasy, comercializate în mai multe țări europene: 1 mort și 11 persoane intoxicate
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    09 Mar 2022   •   11:21

Cunoscuta șampanie ”Moët & Chandon Imperial Ice 3l” a ajuns în vizorul autorităților din mai multe state UE, după ce într-un lot din băutura de lux au fost descoperite cantități foarte periculoase de ecstasy.

În ultimele săptămâni, o persoană a murit și cel puțin 11 s-au intoxicat după ce au consumat din acest lot.

Chiar producătorul, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, a avertizat autoritățile din Olanda asupra situației, precizând că nu știe cum a ajuns drogul în șampanie, portivit wall-street.ro.

Mai multe sticle din lotul LAJ7QAB6780004, cumpărate online, au fost contaminate cu MDMA (ecstasy), subtanță care poate fi mortală chiar și în cantități foarte mici. 

În Germania, o persoană a murit și alte 7 sunt în stare gravă, iar în Olanda, 4 persoane au ajuns la spital după ce au băut din șampania cu ecstasy. Ulterior, Luxemburg și Belgia au emis alerte.

În România se poate cumpăra, în acest moment, șampanie ”Moët & Chandon Imperial Ice” doar la sticle de 0,75 litri, în vreme ce lotul periculos constă în sticle de trei litri. Pe site-urile de specialitate, prețul unei astfel de sticle se învârte în jurul a 400 de euro

×
Subiecte în articol: sampanie ecstasy mort intoxicate
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close