Antena 3 CNN Externe SUA. Comemorări pentru 11 septembrie, sub alertă teroristă

SUA. Comemorări pentru 11 septembrie, sub alertă teroristă

SUA. Comemorări pentru 11 septembrie, sub alertă teroristă
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
de M.Z.    |    10 Sep 2011   •   21:23

Alerta anti-teroristă lansată în Statele Unite riscă să se transforme în isterie. Cu o zi înainte de 11 septembrie, New Yorkul şi Washingtonul sunt răscolite în căutarea a trei indivizi veniţi din Pakistan, care ar avea de gând să comită un atentat.

La New York, din cauza controalelor în trafic, oraşul e paralizat. Cozi de maşini întinse pe kilometri, cam acesta a fost, până acum, rezultatul alertei anti-teroriste instituită la New York. Poliţişti, soldaţi din Garda Naţională, membri ai trupelor speciale controlează totul în metropolă, decişi să nu scape nimic suspect.

La Washington, situaţia e aceeaşi. Au fost mobilizate forţe suplimentare pentru a preveni un complot terorist.

Potrivit unor surse oficiale, trei indivizi, dintre care unul sau doi americani, ar fi plecat, luna trecută, din Pakistan cu destinaţia Statele Unite. Se crede că ar plănui un atac cu maşină capcană. În ciuda tensiunii, preşedintele american Barack Obama are pentru americani, în ajunul comemorării atentatelor de la 11 septembrie, un mesaj liniştitor.

"Astăzi, America este mai puternică, iar al-Qaida este pe cale să fie învinsă", a spus preşedintele Obama.

Ceremoniile dedicate lui 11 septembrie au început deja în America. La Pentagon, secretarul Apărării, Leon Panetta, a ţinut un moment solemn. Duminică, la locurile atentatelor de acum zece ani, vor veni şi rudele victimelor.

 


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close