Antena 3 CNN Externe SUA, prima reacție la testul cu bomba cu hidrogen din Coreea de Nord

SUA, prima reacție la testul cu bomba cu hidrogen din Coreea de Nord

SUA, prima reacție la testul cu bomba cu hidrogen din Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Ian 2016   •   09:15

Casa Albă a anunţat că nu poate confirma afirmaţiile venite din Coreea de Nord, potrivit cărora nord-coreenii au testat cu succes un dispozitiv nuclear cu hidrogen miniaturizat, şi că va monitoriza în continuare situaţia, potrivit Reuters.

"Deşi nu putem confirma aceste afirmaţii în acest moment, condamnăm orice încălcare a rezoluţiilor UNSC (Consiliului de Securitate al ONU) şi îndemnăm din nou Coreea de Nord să-şi respecte obligaţiile şi angajamentele internaţionale", a declarat Ned Price, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional pentru Securitate de la Casa Albă, citat într-un comunicat.

Price a anunţat că Statele Unite vor continua să "protejeze şi să-şi apere aliaţii din regiune" şi va "răspunde adecvat provocărilor nord-coreene".

Coreea de Nord a anunțat că a efectuat miercuri dimineață cu succes un test cu un dispozitiv nuclear cu hidrogen, miniaturizat, marcând un avans semnificativ în privința capacităților sale de atac și declanșând semnale de alarmă în Japonia și Coreea de Sud.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close