Antena 3 CNN Externe SUA: Şeful statului major, îngrijorat pentru soldaţii de religie musulmană

SUA: Şeful statului major, îngrijorat pentru soldaţii de religie musulmană

SUA: Şeful statului major, îngrijorat pentru soldaţii de religie musulmană
Sursa foto: George Casey Jr
09 Noi 2009   •   18:56

Generalul George Casey Jr., şeful statului major al armatei american, a declarat că este preocupat de speculaţiile legate de orientarea religioasă a maiorului Nidal Malik Hasan, acuzat de uciderea a 12 soldaţi, a unui civil şi rănirea altor 30 de persoane în masacrul de la baza Fort Hood, ce ar putea provoca un curent negativ ? contra unora din soldaţii noştri musulmani.?

?Am cerut liderilor armatei să fie atenţi la acest aspect,? a declarat Casey pentru CNN. ?Ar fi păcat -oricât de mare tragedie ar fi fost aceasta - ar fi păcat dacă diversitatea noastră ar deveni şi ea o victimă.?

Generalul Casey a folosit aproape acelaşi limbaj în cadrul unei apariţii la ABC, o aluzie la efortul armatei de a opri o atitudine părtinitoae contra celor 3000 de musulmani din rândul trupelor.
?O armată diversă ne dă putere,? aprecia Casey.

În cadrul unei conferinţe de presă la Fort Hood, armata a anunţat că 16 din cei răniţi în atac rămân în spital, din care şapte sunt la terapie intensivă. Maiorul Hasan, care a fost împuşcat de un polţist, este într-o condiţie stabilă, dar critică. Maiorul, în vârstă de 39 de ani, este american născut din imigranţi palestinieni. Anterior, el s-a opus public războiului din Irak şi Afganistan, iar recent ar fi trecut spre o orientare religioasă extremă, potrivit anchetatorilor. Aceştia au mai arătat că maiorul a acţionat singur, şi nu parte a unui complot terorist.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: armata americana atac terorist
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close