Antena 3 CNN Externe Suspect ARESTAT în cazul militarului francez înjunghiat. Agresorul ar fi un susţinător al "islamului radical"

Suspect ARESTAT în cazul militarului francez înjunghiat. Agresorul ar fi un susţinător al "islamului radical"

Suspect ARESTAT în cazul militarului francez înjunghiat. Agresorul ar fi un susţinător al "islamului radical"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
29 Mai 2013   •   09:19

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost arestat, miercuri dimineaţa, în Yvelines, la vest de Paris, în ancheta privind agresiunea comisă asupra unui militar, sâmbătă, în La Défense, a anunţat Ministerul francez de Interne, citat de AFP.

În vârstă de 22 de ani, el este adeptul unui "islam tradiţionalist, chiar radical, de trei sau patru ani", au declarat surse apropiate anchetei, care incită totuşi la prudenţă.

Totuşi, el nu este cunoscut ca un "adept al jihadului", au adăugat sursele citate. El era cunoscut până în prezent pentru fapte de delincvenţă mică şi medie, în special furturi, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.
   
Agresiunea din cartierul La Défense a unui militar, care participa la o mobilizare antiteroristă în cadrul planului Vigipirate, a fost filmată de camerele de supraveghere, iar poliţia dispune de imagini clare.

"Presupusul autor al agresiunii împotriva unui militar, sâmbătă seara, în La Défense a fost arestat în această dimineaţă în La Verriere în Yvelines", potrivit unui comunicat al lui Manuel Valls, care le mulţumeşte poliţiştilor din brigada criminalistică.

Ancheta desfăşurată sub autoritatea Parchetului antiterorism va trebui să stabilească care au fost parcursul, mediul şi motivaţiile acestui tânăr", a mai anunţat ministrul.

×
Subiecte în articol: manuel valls
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close