Antena 3 CNN Externe Sute de manifestanţi au protestat pe Wall Street. Motivele protestului - corupţia şi lăcomia

Sute de manifestanţi au protestat pe Wall Street. Motivele protestului - corupţia şi lăcomia

Sute de manifestanţi au protestat pe Wall Street. Motivele protestului - corupţia şi lăcomia
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
18 Sep 2011   •   10:04
Câteva sute de oameni s-au adunat sâmbătă în apropiere de Wall Street, cu intenţia de a ocupa zona financiară din New York. Acţiunea ar fi avut ca elemente cheie corupţia şi lăcomia din sistemul financiar dar şi reducerile bugetelor sociale americane, conform AFP.

Forţele de ordine au blocat toate căile de acces către Wall Street dar şi arterle învecinate, unde se afşă sediile marilor bănci americane.

Manifestaţia a fost convocată prin intermediul reţelelor de socializare, de mai multe grupuri anarhiste şi de o publicaţie online. „Singurul lucru pe care îl avem în comun este că suntem cele 99% din populaţie care nu mai tolerează lăcomia şi corupţia celorlalţi 1%”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul "Occupy Wall Street”.

Organizatorii au sperat să transforme Wall Street într-o "Piaţa Tahrir americană”, după cum s-a întâmplat în Cairo. Piaţa Tahrir din capitala Egiptului a fost ocupată de manifestanţi care au obţinut, în luna februarie, înlăturarea de la putere a regimului lui Hosni Mubarak.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close