Antena 3 CNN Externe Ţara unde un producător de încălţăminte îi va despăgubi pe clienţi şi va retrage produsele care i-au ofensat pe credincioşi

Ţara unde un producător de încălţăminte îi va despăgubi pe clienţi şi va retrage produsele care i-au ofensat pe credincioşi

Mai mulţi clienți ai unui producător de pantofi vor fi despăgubiți, după ce mai mulţi credincioşi au semnalat un detaliu la nişte produse care i-a jignit profund.

Ţara unde un producător de încălţăminte îi va despăgubi pe clienţi şi va retrage produsele care i-au ofensat pe credincioşi
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   22:20

S-a întâmplat la Vern’s Holdings, o companie din Malaezia, care a fost acuzată de unii musulmani că inscripţia de pe pantofi seamănă cu scrierea arabă pentru cuvântul Dumnezeu, potrivit AP.

În replică, firma a spus că logo-ul imprimat pe tălpile unor pantofi imită, de fapt, forma unui toc. Totuși, reprezentanții companiei au recunoscut că unele deficienţe ale desenului ar putea duce la interpretarea greşită a siglei.

De aceea compania a decis să oprească vânzările de pantofi şi îi va despăgubi pe cumpărători.

"Nu avem absolut nicio intenţie de a crea un logo care să slăbească sau să insulte vreo religie sau credinţă. Conducerea ar dori să-şi ceară scuze cu umilinţă şi să ceară iertare. Sperăm în compasiune ca să putem remedia această greşeală”, a transmis Vern’s pe reţelele de socializare.

Luna trecută, în Malaysia a avut loc un incident asemănător. Acela a fost provocat de şosetele imprimate cu cuvântul „Allah” expuse pe rafturile unui mare lanţ de magazine din ţară.

Unele magazine au fost atacate de musulmani, iar compania a fost acuzată că îi ofensează pe credincioşi deoarece mulţi consideră că este jignitoare asocierea cuvântului Allah cu picioarele.

×
Subiecte în articol: pantofi credinciosi incaltaminte producator
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close