Antena 3 CNN Externe Tezaur descoperit în subsolul unei clădiri din Italia. Detaliul care i-a intrigat pe arheologi - VIDEO

Tezaur descoperit în subsolul unei clădiri din Italia. Detaliul care i-a intrigat pe arheologi - VIDEO

Tezaur descoperit în subsolul unei clădiri din Italia. Detaliul care i-a intrigat pe arheologi - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
12 Sep 2018   •   13:03

Aproape 300 de monede de aur din ultima epocă a Imperiului roman au fost găsite în interiorul unei amfore, îngropată în subsolul unui teatru din oraşul italian Como (nordul Italiei), relatează marţi EFE.

"Pentru mine este un caz absolut excepţional, este una din descoperirile care marchează istoria", a declarat ministrul culturii, Alberto Bonisoli, la conferinţa de presă de la Milano în care au fost prezentate monedele.

Monedele care datează din secolul V au fost descoperite miercurea trecută în interiorul unei amfore îngropate în subsolul teatrului Cressoni, din oraşul Como, potrivit Ministerului Culturii al Italiei.

Erau îngropate într-un loc din apropierea forului vechiului oraş Novum Comum, întemeiat în secolul I î.H. de împăratul Iulius Cesar.

Teatrul Cressoni, inaugurat în 1807 şi transformat în cinematograf la începutul secolului XX, a fost închis în 1997 şi urmează să fie demolat pentru a ridica o noua construcţie.

Acest tezaur a fost găsit în cursul acestor lucrări, iar monedele au fost trimise la Ministerul Culturii pentru a fi examinate de experţi. Arheologii au analizat piesele, a căror valoare este, potrivit mass-media italiene, de mai multe milioane de euro.

Autorităţile au întrerupt lucrările şi vor excava mai în profunzime pentru a vedea dacă mai sunt ascunse şi alte obiecte preţioase.

Ministrul culturii a asigurat că imediat ce vor fi încheiate analizele, oraşul "Como este cel mai bun loc" pentru a expune publicului monedele de aur.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: descoperire detaliu arheologi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close