Antena 3 CNN Externe Topul celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie este condus de un rus

Topul celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie este condus de un rus

Topul celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie este condus de un rus
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
21 Apr 2013   •   16:57
Miliardarul rus Alişer Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest şi acţionar important al clubului de fotbal Arsenal, a urcat în fruntea unui top al bogaţilor din Marea Britanie realizat de publicaţia Sunday Times, cu o avere estimată la 13,3 miliarde de lire sterline (20,3 miliarde dolari).
Usmanov, în vârstă de 59 de ani, l-a detronat pe magnatul oţelului de origine indiană Lakshmi Mittal, care s-a menţinut timp de opt ani în fruntea clasamentului. În acest an, Mittal a coborât pe poziţia a patra, cu o avere de 10 miliarde de lire sterline (15,2 miliarde dolari), relatează RIA Novosti.
Magnatul media de origine rusă Len Blavatnik ocupă locul al doilea, după ce şi-a triplat averea de la 3,4 miliarde de lire anul trecut la 11 miliarde de lire (16,8 miliarde dolari).
Locul al treilea este deţinut de doi fraţi născuţi în Pakistan, Sri şi Gopi Hinduja, care operează conglomeratul Hinduja Group. Averea lor a crescut cu două miliarde de lire faţă de anul trecut, la 10,6 miliarde de lire (16,1 miliarde dolari).
Un alt magnat rus, patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a coborât de pe locul al treilea pe al cincilea, averea sa scăzând la 9,3 miliarde de lire (14,2 miliarde de dolari).
Cea mai bogată persoană născută în Marea Britanie inclusă pe această listă este ducele de Westminster, Gerald Grosvenor, aflat pe poziţia a opta, cu 7,8 miliarde de dolari (11,9 miliarde dolari), el deţinând proprietăţi în întreaga lume.
Averea combinată a celor mai bogaţi 1.000 de oameni din Marea Britanie se ridică la aproape 450 de miliarde de lire sterline (685 miliarde de dolari), potrivit topului realizat anual de Sunday Times.
Numărul miliardarilor din Marea Britanie a crescut de aproape zece ori de la prima publicare a topului bogaţilor în 1989, de la 9 la 88 de persoane în 2013.
Anul trecut pe această listă s-au aflat 77 de miliardari.
Lista include 1.000 de persoane sau familii din Marea Britanie şi nu se limitează la cetăţeni britanici, incluzând şi persoane sau familii născute în străinătate dar care trăiesc cel mai mult în această ţară.
 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie miliardar Arsenal
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close