Antena 3 CNN Externe Trafic feroviar perturbat în nordul Portugaliei, în urma deraierii unui tren de marfă

Trafic feroviar perturbat în nordul Portugaliei, în urma deraierii unui tren de marfă

Trafic feroviar perturbat în nordul Portugaliei, în urma deraierii unui tren de marfă
Sursa foto: Foto: railpictures.net
03 Iul 2014   •   12:49

Traficul feroviar pe linia care asigură legătura între Lisabona şi Paris a fost întrerupt parţial în urma deraierii unui tren de marfă în nordul Portugaliei, a anunţat joi administratorul reţelei feroviare portugheze (Refer), relatează AFP.

Unul dintre cele 21 de vagoane ale unui tren aparţinând operatorului de transport feroviar de marfă Takargo, care circula către Spania, a ieşit de pe şine în momentul în care garnitura ajungea, miercuri seara, la Celorico da Beira, fără să provoace victime, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt de la Refer.
   
Traficul feroviar a fost suspendat pe un tronson de aproximativ 15 kilometri, între Fornos de Algodres şi Celorico da Beira. Pasagerii afectaţi de această întrerupere sunt preluaţi şi transportaţi cu autobuze.
   
Accidentul, care a avut loc la ora locală 22.30 (joi, 0.30, ora României), a afectat circulaţia trenurilor de noapte care asigură legături între Lisabona, Madrid şi Paris. Pasagerii au fost preluaţi şi transportaţi rutier câţiva kilometri, după care şi-au continuat călătoria cu trenul.
   
Pe aceeaşi linie feroviară din provincia Beira Alta (nord) au avut loc, în mai, alte două deraieri ale unor trenuri de marfă, care au provocat pagube materiale dar nu şi victime.
   

×
Subiecte în articol: tren deraiat
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close