Antena 3 CNN Externe Tren de pasageri deraiat în Long Island, New York. 29 de răniţi şi trafic suspendat

Tren de pasageri deraiat în Long Island, New York. 29 de răniţi şi trafic suspendat

Tren de pasageri deraiat în Long Island, New York. 29 de răniţi şi trafic suspendat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Oct 2016   •   08:09

Un tren de pasageri a deraiat sâmbătă seara în Long Island, New York, accidentul soldându-se cu rănirea a 29 de persoane, transmit Reuters şi Xinhua, citând surse oficiale, potrivit cărora traficul feroviar pe una din cele mai aglomerate linii locale din SUA a fost suspendat în ambele sensuri, scrie Agerpres.

Oficialii nu au precizat circumstanţele exacte ale accidentului, care s-a produs în jurul orei locale 21.10 (01.10 GMT), când un tren local de pasageri a lovit un tren de lucru, la circa 32 km est de Manhattan, conform poliţiei.

Nu este clar deocamdată dacă trenul de lucru staţiona în acel moment.

În total, 29 de persoane au primit îngrijiri la spital pentru leziuni care nu le pun viaţa în pericol, precum fracturi şi contuzii, iar alte zeci au fost examinate şi tratate la faţa locului pentru zgârieturi.

Potrivit guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, trenul cu 12 vagoane, având 600 de pasageri la bord, se îndrepta spre est pe linia feroviară principală, când primele trei vagoane au deraiat la circa 800 metri est de gara New Hyde Park Station.

Linia este una din cele mai aglomerate pentru cei care fac naveta spre New York, iar deraierea a determinat suspendarea traficului în ambele sensuri.

Accidentul de sâmbătă din Long Island s-a produs la doar nouă zile după ce un tren de pasageri a intrat într-un terminal din Hoboken, New Jersey, în suburbia vestică a metropolei New York. O persoană a murit şi peste 100 au fost rănite în accidentul din Hoboken, pentru care ancheta este încă în desfăşurare.

×
Subiecte în articol: tren deraiat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close