Antena 3 CNN Externe Tu cum ai reacţiona? EXPERIMENTUL acestui tânăr a adunat peste un milion de vizualizări, în doar patru zile

Tu cum ai reacţiona? EXPERIMENTUL acestui tânăr a adunat peste un milion de vizualizări, în doar patru zile

Tu cum ai reacţiona? EXPERIMENTUL acestui tânăr a adunat peste un milion de vizualizări, în doar patru zile
04 Dec 2013   •   14:02

Un tânăr din California a făcut un experiment prin care a dorit să atragă atenţia asupra lipsei de reacţie a oamenilor, în cazul în care sunt martorii unui comportament abuziv, specific bullying-ului.

Yousef Saleh Erakat şi un amic de-al său au simulat o astfel de situaţie, în care unul îl agresa fizic pe celalalt, într-un campus universitar.

Experiementul a fost filmat şi postat pe Youtube. În doar patru zile, videoclipul a adunat peste un milion de vizualizari.

Prin experimentul său, Yousef Saleh Erakat a vrut să arate că stă în puterea oamenilor să pună capăt acestui fenomen, din ce în ce mai răspândit în instituţiile de tot felul, din întreaga lume.

Dacă eşti martor la un act de bullying şi nu intervii pentru că te gândeşti că o vei face dacă situaţia devine mai tensionată, poate fi prea târziu pentru victimă, este mesajul lui Yousef Saleh Erakat.

Violenţa verbală sau fizică, abuzul emoţional şi excluderea copilului sunt forme ale fenomenului "bullying", care are ca efecte depresiile, gândurile suicidale sau frica.

La nivel global, în ultimii doi ani, serviciile telefonul copilului de pretutindeni au înregistrat 251.640 de cazuri de "bullying". Mai mult, nouă din 10 cazuri de "bullying" au avut loc în şcoală, conform analizei realizată de Child Helpline International, în urma apelurilor efectuate la telefonul copilului la nivel global, în ultimul deceniu.







×
Subiecte în articol: YouTube
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close