Antena 3 CNN Externe Turist francez, membru al unui ONG din domeniul educaţiei, răpit la Kabul

Turist francez, membru al unui ONG din domeniul educaţiei, răpit la Kabul

Turist francez, membru al unui ONG din domeniul educaţiei, răpit la Kabul
03 Noi 2008   •   15:25

Un cetăţean francez a fost răpit, luni dimineaţă, la Kabul, iar autorităţile se ?mobilizează? pentru a obţine eliberarea acestuia, anunţă AFP. "Ministerul Afacerilor Externe şi Europene confirmă răpirea, în această dimineaţă în centrul Kabulului, a unui cetăţean francez care lucra pentru o organizaţie franceză", se arată într-un comunicat. Documentul nu precizează numele persoanei răpite, nici pe cel al organizaţiei pentru care lucra respectiva persoană.
Un membru al acestei organizaţii anunţase anterior identitatea cetăţeanului, Dany Egreteau, în vârstă de 32 de ani, precizând că ONG-ul este o asociaţie franceză specializată în domeniul educaţiei.
Ostaticul era pentru prima dată în Afganistan şi fusese găzduit de nişte localnici, membri ai asociaţiei franceze Afrane.
Ministrul de Externe a mobilizat toate forţele necesare pentru a obţine eliberarea cetăţeanului francez, iar autorităţile din Franţa ţin legătura cu cele de la Kabul, se arată în comunicat.
Oficialul a subliniat importanţa discreţiei în acest caz, pentru a nu pune în pericol viaţa ostaticului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kabul rapire
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close