Antena 3 CNN Externe Twitter, amendată de Rusia pentru postări considerate ilegale

Twitter, amendată de Rusia pentru postări considerate ilegale

Un tribunal din Rusia a decis amendarea rețelei de socializare Twitter. Autoritățile au transmis că unele postări, considerate ilegale, nu au fost eliminate.

Twitter, amendată de Rusia pentru postări considerate ilegale
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Dec 2021   •   12:56

Amenda este de 10 milioane de ruble, adică în jur de 136.000 de euro. Nu este prima sancțiune care vizează rețelele de socializare.

Autoritățile ruse au luat recent măsuri pentru a reglementa mai îndeaproape giganții tehnologici, impunând amenzi pentru încălcarea conținutului, încercând totodată să forțeze companiile străine să aibă reprezentanță oficială în Rusia și să stocheze datele personale ale rușilor pe teritoriul său.

Viteza de funcționare a Twitter a fost încetinită încă din luna martie pentru postări care conţin pornografie infantilă, informaţii despre abuzul de droguri sau îndemnuri la sinucidere a minorilor, a transmis Roskomnadzor, organismul de reglementare a comunicaţiilor, scrie Reuters.

Twitter neagă că platforma a promovat comportamente ilegale. Acesta spune că are o politică de toleranță zero față de exploatarea sexuală a copiilor și interzice promovarea sinuciderii sau autovătămării.

În ultimii ani, autoritățile ruse au sporit presiunea asupra companiilor de internet străine. Giganților Facebook, Google, Twitter sau Aplle li s-a cerut să elimine diverse postări, considerate ilegale. De asemenea, numărul amenzillor cu care s-au confruntat acestea a crescut.

Încă din anul 2019, după modelul Chinei, Rusia a demarat un proiect de "internet suveran" care i-ar permite să se izoleze de internetul global.

×
Subiecte în articol: Twitter amenda
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close