x close

Ucraina susţine că pierde teritoriu în favoarea României din cauza inundaţiilor

01 Iul 2010   •   05:09
Ucraina susţine că pierde teritoriu în favoarea României din cauza inundaţiilor

Absenţa unui dig de partea ucraineană a Dunării duce la pierderea de teritoriu în favoarea României, în contextul inundaţiilor, a declarat ministrul ucrainean pentru Resurse Naturale, Viktor Boiko, citat de agenţia Ukrinform în pagina electronică de miercuri.

"Digurile de pe Dunăre au fost construite în urmă cu 50 de ani (...). Ele trebuie restaurate pentru a nu fi nevoiţi să reparăm rupturile în fiecare an. Pentru a rezolva problemele cu digurile, avem nevoie de 352 de milioane de grivne (36 de milioane de euro), iar în prezent avem doar 67 de milioane de grivne (6,9 milioane de euro). Aceşti bani sunt suficienţi doar pentru a preveni ruperea digului. Aceasta nu este o opţiune", a declarat ministrul.

 "Problema construcţiei digurilor derivă de asemenea din normele internaţionale: românii şi-au consolidat malul, iar acum, în caz de inundaţii, doar pun nisip pe dig", a mai spus Boiko. Ministrul ucrainean a adăugat că, în timpul inundaţiilor, cursul Dunării se modifică şi, ţinând cont de faptul că frontiera este stabilită de-a lungul cursului apei, România câştigă teritoriu.

 "În prezent, digul românesc este la 300-400 de metri distanţă de malul românesc al Dunării", a precizat acesta.

 Ministrul ucrainean a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care nivelul apelor Dunării continuă să crească, pe fondul inundaţiilor, în zona Vîlkovo, din regiunea Odesa.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

inundatie inundatii romania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati