Antena 3 CNN Externe UE a aprobat crearea unei liste unice a aditivilor alimentari

UE a aprobat crearea unei liste unice a aditivilor alimentari

UE a aprobat crearea unei liste unice a aditivilor alimentari
Sursa foto: foto: aditivialimentari.org
24 Apr 2012   •   22:40

Uniunea Europeană a aprobat marţi crearea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizaţi în spaţiul comunitar. Astfel, consumatorii şi autorităţile vor putea cunoaşte şi controla mai bine aceste substanţe.

Experţii din Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală (SCoFCAH) au aprobat propunerea executivului comunitar de a se stabili ce aditivi care potenţează gustul alimentelor pot fi folosiţi în produsele alimentare.

Potrivit Comisiei, lista propusă va publicată în curând pe Internet. Odată ce aceasta va fi aprobată de Consiliul de Miniştrii pentru Agricultură, producătorii din statele UE vor avea la dispoziţie 6 luni pentru a se conforma noii reglementări. După acest termen, toate substanţele care nu se regăsesc pe listă vor fi interzise.

Comitetul de experţi ai UE a aprobat şi crearea unei reglementări provizorii pentru aditivii alimentari artificiali folosiţi la fabricarea produselor comestibile, care vor fi autorizaţi într-o etapă ulterioară, informează AGERPRES.

×
Subiecte în articol: UE produse alimentare
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close