Antena 3 CNN Externe UE va stabili cele mai dure obiective pentru combaterea încălzirii globale

UE va stabili cele mai dure obiective pentru combaterea încălzirii globale

UE va stabili cele mai dure obiective pentru combaterea încălzirii globale
Sursa foto: emisii de dioxid
28 Mai 2010   •   22:07

Europa va introduce un nou plan surpriză pentru a combate încălzirea globală, obligând Europa la cele mai ambiţioase obiective din lume. Planul propune o creştere masivă a ţintelor pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în acest deceniu.
Comisia Europeană este hotărâtă să facă presiuni pentru introducerea reducerilor, în pofida crizei financiare ce afectează blocul european, şi ar presupune ca statele membre UE să impună penalităţi financiare mai mari asupra industriei lor decât iau în considerare alte economii mari.

Planul, de a reduce emisiile cu 30 procente faţă de nivelul din 1990 până în 2020, va costa UE alte 39 miliarde euro pe an până în an, potrivit proiectului Comisiei, citate de The Times.
Actualul obiectiv de reducere cu20 la sută este de aşteptat deja să coste peste 60 miliarde de euro. Comisia apreciază că obiectivul mai mic este mult mai uşor de atins din cauza recesiunii, ce a rezultat în căderea emisiilor din UE cu peste 10 procente anul trecut, deoarece mii de fabrici au fost închise sau şi-au redus producţia.
Emisiile de anul trecut au fost deja 14 procente sub nivelul din 1990 .
Liderii dn afaceri se tem că mii de slujbe ar putea fi pierdute şi facturile la energie ar putea creşte semnificativ. De asemenea ar putea fi introduse taxe pe combustibil, încălzire sau alte surse de emisii, iar fondurile reinvestite în producţia de energie regenerabilă.

Actuala politică a UE este să aştepte ca alte state să se angajeze la acţiuni similare înainte de ridicarea obiectivului 30 procente ?ca parte a unui efort autentic global?. După eşecul summitului de la Copenhaga însă, un acord global pentru reducerea emisiilor nu mai este posibil până la finele anului viitor.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gaze cu efect de sera
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close