Antena 3 CNN Externe Uleiul de gătit vândut cu porția în magazine, din cauza războiului, în Marea Britanie

Uleiul de gătit vândut cu porția în magazine, din cauza războiului, în Marea Britanie

Unele supermarketuri din Marea Britanie limitează cantitatea de ulei de gătit pe care clienții o pot cumpăra, deoarece aprovizionarea este afectată de războiul din Ucraina, scrie BBC.

Uleiul de gătit vândut cu porția în magazine, din cauza războiului, în Marea Britanie
Sursa foto: Hepta | MMA / Vlad Stan
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2022   •   09:10

 

Astfel, Tesco permite trei articole de client. Waitrose și Morrisons au limitat cumpărătorii la câte două articole.

Cea mai mare cantitate de ulei de floarea-soarelui din Marea Britanie provine din Ucraina, iar întreruperea exporturilor a dus la unele penurii și la o cerere crescută de alternative.

British Retail Consortium spune că restricțiile sunt o măsură temporară „pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea”.

Uleiurile de măsline, de rapiță și de floarea-soarelui sunt incluse în limitele impuse de unele supermarketuri, atât în magazine, cât și online.

Iceland nu a comentat încă imaginile postate pe rețelele de socializare cu pancartele care au apărut în magazinele sale și care limitează vânzările de ulei de floarea-soarelui.

”Monitorizăm îndeaproape situația și lucrăm cu furnizorii noștri pentru a ne asigura că toți clienții continuă să aibă posibilitatea de a alege între uleiurile de gătit” explică un purtător de cuvânt al Waitrose a declarat: „

Expertul în produse alimentare Ged Futter spune că pot fi liniștiți cumpărătorii pentru că există o mulțime de alternative atunci când vine vorba de uleiuri de gătit.

”Suntem obișnuiți cu o abundență de soiuri. Ceea ce s-ar putea să vedem este că acestea devin mai limitate”, spune el.

Dar el a avertizat, de asemenea, că uleiul de floarea-soarelui ar putea fi în curând indisponibil pe rafturi.

”Aceste limitări pot întârzia puțin lucrurile, dar în câteva luni nu va mai fi niciun ulei de floarea-soarelui disponibil pentru a fi cumpărat”, sugerează el.

×
Subiecte în articol: ulei Ucraina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close