Antena 3 CNN Externe Un acord asupra programului nuclear iranian este posibil până la finalul negocierilor de la Geneva

Un acord asupra programului nuclear iranian este posibil până la finalul negocierilor de la Geneva

Un acord asupra programului nuclear iranian este posibil până la finalul negocierilor de la Geneva
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    08 Noi 2013   •   08:23

Iranul şi marile puteri ar putea ajunge la un acord asupra programului nuclear iranian până la finalul negocierilor, vineri seară, la Geneva, a declarat joi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, potrivit AFP, informează Mediafax.

"Cred că am putea să ajungem la un acord până la finalul negocierilor de vineri seara", a declarat şeful diplomaţiei iraniene. Un astfel de acord ar "răspunde celor mai importante preocupări, care au fost abordate", a adăugat Zarif.

De asemenea, el a exclus posibilitatea unei încetări a activităţilor de îmbogăţire a uraniului.

"Nu va avea loc nicio suspendare a activităţilor de îmbogăţire a uraniului, în general, însă putem să tratăm diverse subiecte care sunt pe ordinea de zi", a afirmat ministrul iranian de Externe.

El a amintit că Iranul, la îndemnul comunităţii internaţionale, a suspendat activităţile de îmbogăţire a uraniului în perioada 2003-2005, însă nu a obţinut "rezultate pozitive". "Suntem la o etapă foarte delicată", a declarat Zarif.

Negociatorii Iranului şi cei ai statelor din cadrul Grupului 5+1, membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (China, Franţa, Marea Brianie, Rusia şi Statele Unite) plus Germania, se întâlnesc joi şi vineri, la Geneva, prezidaţi de şefa diplomaţiei UE Catherine Ashton, pentru a încerca să ajungă la un acord pe tema controversatului program nuclear iranian.





×
Subiecte în articol: acord nuclear program nuclear
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close