Antena 3 Externe Un agent CIA a fost DECONSPIRAT la Moscova. Ambasadorul SUA a fost convocat să dea explicaţii

Un agent CIA a fost DECONSPIRAT la Moscova. Ambasadorul SUA a fost convocat să dea explicaţii

de G.C.P    |    14 Mai 2013   •   14:14
Un agent CIA a fost DECONSPIRAT la Moscova. Ambasadorul SUA a fost convocat să dea explicaţii
Sursa foto: Foto: FSB

Forţele speciale ale Poliţiei din Moscova în colaborare cu Serviciul de contraspionaj rus au reţinut un agent CIA, care încerca să recruteze pentru agenţia americană, un ofiţer al Serviciului de Securitate Federal (FSB), fostul KGB.

Agentul american avea paşaport diplomatic şi lucra în cadrul ambasadei SUA din Moscova, transmite RT.

Birou de Presă al FSB a remis un comunicat prin care anunţă că identitatea celui reţinut este Ryan Christopher Fogle şi ocupa poziţia de Secretar 3, în cadrul Secţiei Politice din ambasada americană.
În acelaşi comunicat se precizează că Fogle avea asupra asupra sa echipament tehnic specific, instrucţiuni printate necesare recrutării cetăţenilor ruşi, o sumă mare de bani şi mijloace de deghizare.

În scrisoarea de recrutare a ofiţerului rus, acestuia i se propuneau 100 de mii de dolari pentru acordarea unui interviu în care s-ar fi discutat o posibilă colaborare şi i se promitea un salariu de 1 milion de dolari pe an, dacă persoana recrutată i-ar fi oferit părţii americane informațiile solicitate.

El a fost interogat de ofiţeri FSB şi apoi a fost predat ambasadei SUA din Moscova, conform protocolului semnat de cele două state.

Ambasadorul SUA în Federaţia Rusă, Michael McFaul, a refuzat să comenteze reţinerea subordonatului său pentru activităţi de spionaj.

El va trebui să dea explicaţii mâine, în faţa Ministerului de Externe Rus, unde a fost convocat oficial.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close