Antena 3 CNN Externe Un elicopter NATO s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul. 12 soldaţi turci au murit

Un elicopter NATO s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul. 12 soldaţi turci au murit

Un elicopter NATO s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul. 12 soldaţi turci au murit
Sursa foto: Foto: brecorder.com
16 Mar 2012   •   09:41
UPDATE 11.30 - Potrivit ultimelor informaţii, doisprezece soldaţi turci din cadrul Forţei internaţionale a NATO în Afganistan (ISAF) au murit după ce elicopterul lor s-a prăbuşit, vineri, în apropiere de Kabul.
   
Acesta este cel mai grav bilanţ pentru Turcia de la mobilizarea trupelor sale în Afganistan.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat semnat de oficiali din armata turcă.


Iniţial se ştia că un elicopter s-a prăbuşit, vineri, la periferia capitalei afgane Kabul, provocând moartea a cinci persoane, potrivit anunţului făcut de poliţia locală, informează AFP.

Nu au fost precizate cauzele incidentului sau dacă este vorba despre un aparat civil sau militar.

"Un elicopter s-a prăbuşit peste o casă din districtul Bagrami. Până acum am găsit cinci cadavre", a declarat comandantul poliţiei din Kabul, Mohammad Ayoub Salangi, adăugând că aparatul a luat foc după ce s-a prăbuşit.
   
Accidente de elicopter se înregistrează în mod frecvent în Afganistan, în special în cazul aparatelor Forţei internaţionale a NATO (ISAF), care susţine guvernul în faţa rebeliunii conduse de talibani.
  
În august 2011, un elicopter Chinook american a fost doborât în apropiere de Kabul de talibani, un lucru foarte rar de la începutul conflictului în 2001.

Opt afgani şi 30 de americani, dintre care 22 de membri ai unităţii de elită Navy Seal care l-a eliminat pe Osama ben Laden, au murit atunci, în evenimentul cel mai mortal pentru americani din cei zece ani de război afgan.

×
Subiecte în articol: Kabul Afganistan
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close