Antena 3 CNN Externe Un fost ministru chinez a fost condamnat la moarte

Un fost ministru chinez a fost condamnat la moarte

Un fost ministru chinez a fost condamnat la moarte
Sursa foto: Foto: AP
08 Iul 2013   •   15:50

Un tribunal din China l-a condamnat azi la moarte pe fostul ministru al Căilor Ferate, Liu Zhijun, după doi ani de proces, în care a fost găsit vinovat de corupţie şi abuz de putere, anunţă agenţia Xinhua.

Liu a fost acuzat că a profitat de poziţia pe care o ocupa şi a ajutat 11 persoane să câştige diverse proiecte desfăşurate de ministerul pe care-l conducea, primind în schimb suma de 10,53 milioane de dolari. Conform rechizitoriului, toate aceste fapte s-au petrecut în perioada 1986-2011.

Liu, în vârstă de 60 de ani, a fost desemnat ministrul căilor ferate chineze în 2003. El a fost demis în 2011, asupra lui planând suspiciuni serioase, de "încălcări grave şi repetate ale codului disciplinar". Un an mai târziu, în 2012, fostul demnitar a fost exclus din Partidul Comunist Chinez.

Potrivit sursei citate, demiterea lui din fruntea ministerului de resort, a fost pusă şi pe seama accidentului feroviar din iulie 2011, care a dus la ciocnirea a două trenuri de mare viteză şi moartea a 40 de pasageri.

×
Subiecte în articol: condamnare la moarte
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close