Antena 3 CNN Externe Un japonez a petrecut 44 de ani în închisoare aşteptându-şi execuţia

Un japonez a petrecut 44 de ani în închisoare aşteptându-şi execuţia

Un japonez a petrecut 44 de ani în închisoare aşteptându-şi execuţia
Sursa foto: Foto: amnesty.org.uk
de M.T.    |    10 Apr 2013   •   18:39

Un bărbat japonez a petrecut 44 de ani şi cinci luni în închisoare, perioadă în care a aşteptat să fie executat pentru o crimă despre care nici nu se ştie exact dacă a comis-o.

Iwao Hakamada este închis din septembrie 1968, perioada pe care petrecut-o după gratii aducându-i un loc în Cartea Recordurilor, pentru faptul că este condamnatul la moarte care şi-a aşteptat cel mai mult timp execuţia, scrie Telegraph.

Bărbatul de 77 de ani a fost găsit vinovat pentru faptul că a pornit un incendiu în Shizuoka, în iunie 1966, în urma căruia proprietarul companiei la care lucra şi trei dintre rudele acestuia şi-au pierdut viaţa.

Hakamada, un fost campion de box, a fost interogat 23 de zile înainte de a-şi recunoaşte fapta.

Deşi hainele găsite la locul incidentului nu i se potriveau, iar ulterior Hakamada şi-a retras confesiunea, povestind că nu i s-au dat nici apă, nici mâncare, că a fost bătut şi că nu i s-a permis să discute cu avocaţii săi decât în trei rânduri, bărbatul a fost condamnat la moarte,

Doi dintre cei trei judecători care s-au ocupat de caz au votat pentru condamnarea la moarte a suspectului. Al treilea a simţit că totul este o înscenare şi a decis să demisioneze pentru a deveni avocatul apărării.

De atunci, Norimichi Kumamato a depus mai multe apeluri, inclusiv la Curtea Supremă, însă toate acestea au fost respinse.

O cererea pentru reexaminarea cazului este în prezent luată în considerare, apărarea bazându-se pe probele ADN, dar avocaţii lui Hakamada spun că starea psihică a clientului lor s-a deteriorat atât de mult încât acesta nici nu-şi dă seama că se află în închisoare.

Mai mult decât atât, bărbatul a refuzat să-şi întâlnească rudele începând din august 2010.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close