Antena 3 CNN Externe UPDATE: Un nou atac terorist zguduie lumea. Bilanțul crește de la oră la oră. 80 de oameni au fost uciși VIDEO

UPDATE: Un nou atac terorist zguduie lumea. Bilanțul crește de la oră la oră. 80 de oameni au fost uciși VIDEO

UPDATE: Un nou atac terorist zguduie lumea. Bilanțul crește de la oră la oră. 80 de oameni au fost uciși VIDEO
23 Iul 2016   •   18:01

UPDATE: Bilanțul atentatului din Kabul a crescut. Conform datelor furnizate de Ministerul de Interne afgan, bilanțul a ajuns la 80 de morți și 231 de răniți.

Cel puţin 61 de persoane au fost ucise şi 207 rănite sâmbătă într-un dublu atentat care a vizat o manifestaţie paşnică la Kabul a comunităţii hazara, a anunţat un oficial din Ministerul Sănătăţii din Afganistan, informează DPA.

Câteva mii de manifestanţi aparţinând comunităţii hazara (şiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în linişte începând de dimineaţă pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcţia unei linii de înaltă tensiune şi care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru). Pentru liderii hazara, care reprezintă circa 9% din populaţia ţării, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea şi provincia lor, cea mai puţin dezvoltată din Afganistan.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de sâmbătă de la Kabul, potrivit unei ştiri difuzate de agenţia Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. "Doi combatanţi ai Stat Islamic şi-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a şiiţilor în... oraşul Kabul din Afganistan", a anunţat Amaq într-o alertă.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac terorist Kabul explozie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close