Antena 3 CNN Externe Un nou atentat cu maşină capcană comis luni la Kabul

Un nou atentat cu maşină capcană comis luni la Kabul

Un nou atentat cu maşină capcană comis luni la Kabul
04 Ian 2016   •   17:46

Un atentat cu maşină capcană a fost comis luni seara la Kabul, la câteva ore după un prim atentat sinucigaş comis în apropierea unui punct de control al poliţiei din capitala afgană, au informat surse oficiale, relatează AFP, Reuters şi DPA, preluate de Agerpres.

'Este vorba despre un atentat cu maşină capcană', a declarat Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, fără a oferi alte detalii.

Abdul Basir Mujahid, un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, a declarat pentru AFP că explozia ar fi putut avea loc în apropierea aeroportului internaţional din capitala afgană, însă nu a putut preciza locul exact sau numărul victimelor.

Primul atentat comis în cursul zilei de luni, produs pe drumul către aeroport, nu s-a soldat cu victime în afară de atacatorul sinucigaş şi nu a fost revendicat.

Atentatele s-au înmulţit în ultimele zile la Kabul. Vineri, un atentat sinucigaş comis de talibani împotriva unui restaurant frecventat de străini s-a soldat cu moartea a două persoane, un gardian şi un copil, şi rănirea altor 15.

Intensificarea violenţelor intervine cu mai puţin de o săptămână înainte de o reuniune între China, SUA, Afganistan şi Pakistan care va avea loc la Islamabad pentru elaborarea unei foi de parcurs pentru reluarea discuţiilor de pace cu talibanii, stagnate din vara anului trecut.

×
Subiecte în articol: Kabul
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close