Antena 3 CNN Externe Un student a orbit parţial după ce a băut vin în care s-a turnat antigel

Un student a orbit parţial după ce a băut vin în care s-a turnat antigel

Un student a orbit parţial după ce a băut vin în care s-a turnat antigel
Sursa foto: Foto: tumyeto.com
18 Apr 2011   •   14:45

Un student american care s-a mutat în Scoţia pentru a studia la universitatea St Andrews, a ajuns la spital, parţial orb, după ce a băut vin în care fusese turnat antigel, informează The Herald.

Robert Forbes, în vârstă de 19 ani, a participat, alături de mai mulţi colegi, la un bal al srudenţilor. Înainte de a ajunge la petrecere acesta a consumat o sticlă de vin, alături de câţiva prieteni. El a băut cea mai mare cantitate de alcool dintre toţi cei prezenţi.

Prietenii studentului au declarat că poliţia a fost chemată în momentul în care s-a suspectat că băutura a fost "tratată" cu antigel. Antigelul conţine mai multe substanţe chimice, printre care metanol şi etilen glicol, care au un gust dulce, ce le face greu de depistat în băuturi.

Zece mililitri de metanol pot răni nervul optic, provocând orbire, 30 de mililitri pot fi fatali.

Lui Forbes i s-a făcut rău la petrecere, dar nu a ajuns la spital decât a doua zi, când starea lui s-a agravat. Problemele cu vederea pe care le acuza în timpul petrecerii s-au agravat, el a ajuns la spital aproape orb.

Familia americanului l-a luat pe băiat în Statele Unite pentru a se trata, dar, în urma consultării cu avocaţii, nu au comentat incidentul.

×
Subiecte în articol: student
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close