Antena 3 CNN Externe Un tren de pasageri a deraiat în Elveţia. Două vagoane atârnă suspendate într-o prăpastie

Un tren de pasageri a deraiat în Elveţia. Două vagoane atârnă suspendate într-o prăpastie

Un tren de pasageri a deraiat în Elveţia. Două vagoane atârnă suspendate într-o prăpastie
13 Aug 2014   •   16:26

Un tren de pasageri a deraiat în cantonul elveţian Graubuenden, în apropiere de localitatea Tiefencastel, din estul ţării. Autorităţile locale spun că incidentul este unul grav şi cel mai probabil s-a produs din cauza unei aluncări de pe versant, provocate de ploile torenţiale din ultimele zile.
Primele imagini arată cel puţin două vagoane care atârnă suspendate într-o râpă împădurită.

Trenul circula pe ruta Chur-St. Moritz,  aparţine companiei feroviare Rhaetain şi transporta peste 200 de persoane, transmite ATS.
Din primele informaţii reiese că doar câţiva pasageri au fost răniţi şi ei au fost transportaţi la spital pe calea aerului. Nicio persoană nu are viaţa pusă în pericol, declară Peter Faerber, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Un reprezentant al poliţiei locale spune că accesul la locul accidentului se face anevoios. Patru elicoptere au adus primii salvatori. Celelelalte echipaje de poliţie, pompieri şi medici încearcă să ajungă aici traversând pădurea.

UPDATE: 

Postul naţional de televiziune, SRF, transmite că echipele speciale de urgenţă au ajuns la locul accidentului şi precizează că până acum nu a fost semnalat decesul vreunei persoane. Potrivit sursei citate, 11 persoane au suferit leziuni, iar cinci dintre acestea se află în stare gravă. Pasagerii au fost coborâţi din vagoane şi au fost îndrumaţi să meargă pe jos pe calea ferată, înapoi spre gara Tiefencastel. (foto jos)

Poliţia a chemat în ajutor şi echipaje de scafandri, care să caute eventuale victime în bazinul râului de la baza prăpastiei.


×
Subiecte în articol: tren deraiat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close