Antena 3 CNN Externe Un tren plin cu combustibil a deraiat şi apoi a explodat în sudul Rusiei

Un tren plin cu combustibil a deraiat şi apoi a explodat în sudul Rusiei

Un tren plin cu combustibil a deraiat şi apoi a explodat în sudul Rusiei
Sursa foto: Foto: RT/mchs.gov.ru
09 Mai 2013   •   15:38

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite, după ce o garnitură de tren. care transporta combustibil, a deraiat în sudul Rusiei. O persoană este dată dispărută şi peste 3000 de oameni au fost evacuaţi din zonele învecinate.

Peste 50 de vagoane cisternă, din totalul de 71, au deraiat, în această dimineaţă, în staţia Belaya Kalitva, din regiunea Rostov.

10 vagoane au fost cuprinse de flăcări imediat după accident şi un nor gros de fum plutea ameninţător deasupra zonei calamitate.

"În urma accidentului, unul dintre vagoanele încărcate cu motorină a luat foc, iar incendiul s-a extins rapid şi la celelalte cisterne, afectând o suprafaţă de peste 1500 de mp", relatează Interfax, care citează o sursă din Inspectoratul de Urgenţe.

29 de persoane au fost transportate la spital, 11 dintre ele, printre care şi mecanicul locomotivei, au rămas internate, starea lor de sănătate fiind gravă.

Persoanele evacuate au fost adăpostite tempoar în şcolile şi primăriile din zonă. Casele din imediata apropiere a gării au fost parţial distruse de exploziile consecutive care au avut loc.

Conform autorităţilor locale, peste 200 de pompieri cu 50 de autospeciale se străduiesc să pună capăt incendiului. Se preconizează că operaţiunile de degajare a căii ferate vor dura cel puţin două zile.

×
Subiecte în articol: tren deraiat
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close