Antena 3 CNN Externe Viaţă nouă pentru o americancă: Femeie cu transplat de faţă, într-o conferinţă de presă (VIDEO)

Viaţă nouă pentru o americancă: Femeie cu transplat de faţă, într-o conferinţă de presă (VIDEO)

Viaţă nouă pentru o americancă: Femeie cu transplat de faţă, într-o conferinţă de presă (VIDEO)
Sursa foto: Connie Culp
06 Mai 2009   •   13:04

Femeia care a suportat primul transplat de faţă aproape total s-a prezentat publicului. Faţa femeii a fost reconstruită cu succes în proporţie de aproape 80 %. Operaţia a avut loc în decembrie anul trecut la o clinică din Cleveland, statul american Ohio, dar identitatea pacientei a fost ţinută secretă până marţi.

Deşi încă întâmpină dificultăţi atunci când vorbeşte,Connie Culp a părut optimistă şi plină de energie. Femeia a mulţumit familiei donatorului de organe transplantate, dar şi echipei medicale care a îngrijit-o. Doctorii speră ca exemplul lui Connie să fie de ajutor şi altor pacienţi care au nevoie de un transpalnt facial.

"Vreau să spun doar că, atunci când cineva are un defect sau nu arată la fel de bine ca voi, nu trebuie să judecaţi, pentru că nu ştiţi ce a păţit acea persoană. Eu am fost împuşcată. Nu ştiu dacă aţi ştiut că am fost împuşcată. Nu vreau să ofer detalii, dar acum am 46 de ani şi aveam 40 de ani când s-a întâmplat."

În cazul lui Connie, medicii au transplantat ţesuturi de piele, muşchi, nervi şi i-au înlocuit nasul, buza superioară şi dinţii. Chirurgii au reconstruit cu succes aproape 80 la sută din faţa pacientei.

" Progresele făcute de Connie în ultimele luni ne-au demonstrat tuturor că, deşi transplantul de faţă a fost procedura chirurgicală la care s-a apelat ca la o ultimă soluţie, ea a funcţionat," a spus un reprezentant al echipei de medici care a operat-o pe Connie.

Transplantul de faţă este o operaţie foarte controversată, deoarece implică riscuri mari. În multe cazuri, organismul respinge organele transplantate şi apar complicaţii. Mai mult, pacientul care suferă un transplant trebuie să ia medicamente pentru tot restul vieţii.



Antena3

×
Subiecte în articol: conferinta de presa
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close