Antena 3 Externe Virusul înrudit cu Ebola, cu mortalitate de 25%, a fost confirmat oficial după un deces în Africa de Vest

Virusul înrudit cu Ebola, cu mortalitate de 25%, a fost confirmat oficial după un deces în Africa de Vest

de Adrian Iclozan    |    10 Aug 2021   •   12:52
Virusul înrudit cu Ebola, cu mortalitate de 25%, a fost confirmat oficial după un deces în Africa de Vest
Sursa foto: hepta

Oficialitățile din Guineea au confirmat primul caz de infecție cu virusul Marburg, din aceeași familie virală cu Ebola, anunță presa internațională.

Probele biologice au fost prelevate de la un pacient care a murit ulterior.

Analiza realizată în laborator a confirmat prezența virusului.

Cazul a fost localizat în Gueckedou, aceeași regiune unde a izbucnit recent o epidemie de Ebola, adusă între timp sub control.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Africa, Matshidiso Moeti, a declarat că virusul Marburg are potențialul de a se răspândi la mare distanță și pe scară largă.

În prezent, autoritățile din Guineea încearcă să găsească persoanele care au intrat în contact cu persoana decedată.

Au fost identificați patru contacți de mare risc, inclusiv un lucrător sanitar. Alți 146 de oameni ar fi putut contracta, de asemenea, virusul.

Sistemele activate în Guineea și în țările vecine în vederea controlului recentei epidemii de Ebola sunt acum utilizate din nou, ca urmare a situației create după confirmmarea Marburg.

Marburg este un virus transmis de liliecii frugivori, semnalat în țări din Africa.

A fost depistat prima dată în orașul german Marburg în anul 1967, la personalul de laborator care a intrat în contact cu maimuțele verzi aduse din Uganda.

Provoacă febră și afecțiuni ale sângelui și duce la deces într-un caz din patru. Transmisia de la om la om se realizează prin fluidele pacientului infectat.

Nu există tratament antiviral, fiind tratate doar simptomele bolii.

Cea mai recentă epidemie de Marburg s-a produs în 2005 în Angola, unde a ucis peste 200 de oameni însă cazuri sporadice au mai fost raportate în Congo, Kenya, Africa de Sud și Uganda, notează BBC.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close