Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a dezvăluit public cauza exploziei din avionul în care a murit Evgheni Prigojin: "Nu a existat niciun impact extern asupra aeronavei!"

Vladimir Putin a dezvăluit public cauza exploziei din avionul în care a murit Evgheni Prigojin: "Nu a existat niciun impact extern asupra aeronavei!"

La aproape două luni de la decesul liderului Wagner, Vladimir Putin a evocat o ipoteză inedită în cazul morții violente a acestuia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   15:35

Președintele rus a afirmat că la bordul avionul în care se aflau Evgheni Prigojin și alți membri ai grupării Wagner a explodat o grenadă, care i-a ucis pe pasageri.

"Șeful Comisiei de anchetă a raportat chiar zilele trecute că în cadavrele celor care au pierit în accidentul aviatic au fost găsite fragmente de grenade de mână.Nu a existat niciun impact extern asupra aeronavei.

Acesta este un fapt deja stabilit, rezultatul unei examinări efectuate de Comisia de anchetă a Federației Ruse", a spus Putin.

Șeful statului rus a confirmat, pe de altă parte, absorbția unui număr de combatanți Wagner în armata regulată.

Citește și: Wagner și-a cumpărat sateliți din China și și-a pregătit astfel insurecția și marșul spre Moscova | Beijingul ar fi știut în avas de rebeliune

"Era un termen jurnalistic - companie militară privată. Nu există companii militare private în Rusia, pentru că nu există o lege privind companiile militare private.

Putin: "Mii de foști combatanți Wagner au semnat contract cu forțele armate ruse"

Nu le avem și nici nu le-am avut. Organizația (Wagner, n.r.)  nu se baza pe lege.

Nu avem încă un consens în Rusia dacă este nevoie sau nu de astfel de formațiuni.

Dar astăzi pot spune cu siguranță că mii de soldați ai acestei companii au semnat deja contracte cu forțele noastre armate. Ei au vrut asta și, dacă vor dori, atunci vor lua parte la luptă", a mai spus liderul de la Kremlin.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close