Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin spune că Rusia își va actualiza strategia în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului din cauza sancțiunilor

Vladimir Putin spune că Rusia își va actualiza strategia în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului din cauza sancțiunilor

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că sancțiunile ”ilegale” impuse companiilor ruse de către statele occidentale contravin regulilor Organizației Mondiale a Comerțului și a spus guvernului de la Moscova să actualizeze strategia Rusiei în cadrul OMC până la 1 iunie.

Vladimir Putin spune că Rusia își va actualiza strategia în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului din cauza sancțiunilor
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   18:11

Vorbind în cadrul unei ședințe guvernamentale despre industria metalelor din țară, Putin a spus că țările occidentale au interzis Rusiei să cumpere componente necesare producerii de metal laminat, table de oțel și alte produse.

”Aceste măsuri (sancțiuni) contravin principiilor OMC, la care colegii europeni și-au reiterat constant angajamentul”, a subliniat liderul rus, scrie Reuters.

Anterior, tot miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că industria metalului se confruntă cu ”atitudini ostile” din partea statelor denumite de Rusia drept ”țări neprietenoase” și că Moscova va veni cu un plan pentru a combate acest lucru.

Economia Rusiei a fost lovită dur de sancțiunile occidentale menite să forțeze Moscova să retragă trupele pe care le-a trimis în Ucraina pe 24 februarie. Cu toate acestea, armata lui Putin continuă ofensiva. Oficialii ruși au declarat că ”operațiunea specială” a intrat într-o nouă etapă, iar bombardmentele se concentrează în zona de est a țării.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close