Antena 3 CNN Externe World Wide Fund for Nature: Mai sunt doar 3200 de tigri pe Terra

World Wide Fund for Nature: Mai sunt doar 3200 de tigri pe Terra

World Wide Fund for Nature:  Mai sunt doar 3200 de tigri pe Terra
Sursa foto: tigru regal
05 Ian 2010   •   23:47

Eforturile de a salva tigrii de la extincţie vor fi impulsionate în acest an după ce World Wide Fund for Nature a plasat aceste animale în fruntea listei celor mai în pericol specii.
Ecologiştii susţin că doar 3.200 de tigri se mai află în sălbăticie iar viitorul lor este ameninţat de braconieri, distrugerea mediului şi încălzirea globală.
Populaţia mondială de tigri a căzut cu 95 procente în secolul trecut.
WWF a anunţat că va mări presiunea pentru a salva tigrii prin clasificarea acestora ca fiind cel mai aproape de extinciţie.
Diane Walkington, şefa programului pentru specii a WWF, mai preciza că mai sunt alte mii de specii pe lista celor aflate în pericol. Pe aceasta se mai află tonul cu coadă albastră, decimat de pescuitul excesiv, dau şi unele specii de ţestoase.
De asemenea, ursul polar este afectat de topirea gheţarilor datorate schimbării climatice sau gorila de munte, cu o populaţie de doar 720, se mai află în top 10.

Din cele nouă subspecii, trei ? tigrii din Bali, Java şi Caspici ? sunt acum extincte, în timp ce pentru o a patra-tigrul Chinei de Sud, nu au mai existat relatări credibile despre observarea acestuia de 25 de ani.
Acum au rămas doar tigrii din Bengal, Amur, Indo-Chinezi, Sumatra şi Malaezia, cu doar câteva sute exemplare per specie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: WWF incalzire globala schimbare climatica
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close