Antena 3 CNN Externe Youtube şterge clipurile președintelui brazilian Jair Bolsonaro, din cauza afirmațiilor despre COVID

Youtube şterge clipurile președintelui brazilian Jair Bolsonaro, din cauza afirmațiilor despre COVID

Youtube, serviciul de partajare a fișierelor video controlat de Google, a anunțat că a îndepărtat materiale video postate pe contul președintelui brazilian Jair Bolsonaro.

Youtube şterge clipurile președintelui brazilian Jair Bolsonaro, din cauza afirmațiilor despre COVID
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Iul 2021   •   10:11

Potrivit companiei, videoclipurile președintelui brazilian răspândeau informații false despre coronavirus.

Youtube precizează că decizia sa are la bază doar regulile companiei referitoare la conținutul postat și nu are legătură cu politica sau ideologia.

De la începutul pandemiei de COVID, președintele Braziliei s-a pronunțat în repetate rânduri împotriva carantinării, măștii de protecția și vaccinării.

Youtube a precizat că a eliminat 15 materiale de pe contul lui Bolsonaro, pe care acesta postează, live sau înregistrat, mesaje către populație și discuții cu miniștrii.

Președinția braziliană nu a comentat decizia luată de gigantul tehnologic.

Ce se spune în clipurile eliminate de Youtube

Potrivit publicației O Globo, citată de BBC, unul dintre materialele eliminate îl prezintă pe fostul ministru brazilian al sănătății, Eduardo Pazuello, în timp ce compară pandemia ce COVID cu epidemia de SIDA, din anii '80 ai secolului trecut.

"Virusul HIV continuă existe, post-pandemie. Există persoane infectate, cele mai multe sunt tratate iar viața merge înainte", afirmă fostul ministru.

Într-un alt material dintr-o transmisie CNN, un medic brazilian recomandă hidroxiclorochina și ivermectina ca tratament împotriva infecției cu COVID.

Youtube a precizat că nu permite ca aceste substanțe să fie promovate drept tratament eficace anti-COVID în conținutul încărcat pe platforma sa.

De asemenea, politicile Youtube interzic materialele care susțin că purtarea măștii nu ajută la prevenirea răspândirii virusului.

Bolsonaro, îndepărtat și de pe Twitter și Facebook

Nu este prima dată când materialele difuzate de președintele brazilian sunt îndepărtate de pe marile platforme digitale din cauza încălcării politicilor de conținut.

Anul trecut, Twitter și Facebook au înlăturat materiale în care Jair Bolsonaro s-a pronunțat împotriva măsurilor de distanțare socială și a susținut că numărul mare de cazuri de COVID va duce la imunizarea populației țării.

Brazilia este una dintre cele mai afectate țări din lume în urma pandemiei de coronavirus, cu 19,5 milioane de cazuri și 550.000 de decese la o populație de 214 milioane de locuitori, date care o plasează pe locul 3, după SUA (35,1 milioane de infectări / 626 mii de decese) și India (31,3 milioane de infectări / 419 mii de decese).

În luna aprilie anul curent, Congresul brazilian a lansat o investigație oficială care ar putea duce la punerea sub acuzare a președintelui Bolsonaro.

×
Subiecte în articol: Jair Bolsonaro COVID-19 YouTube
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close