Antena 3 CNN Externe YouTube blochează contul Sky News Australia pentru dezinformări legate de COVID

YouTube blochează contul Sky News Australia pentru dezinformări legate de COVID

YouTube a restricționat contul Sky News Australia, astfel încât pe canalul acestui post de televiziune nu mai poate fi încărcat conținut nou.

YouTube blochează contul Sky News Australia pentru dezinformări legate de COVID
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    01 Aug 2021   •   18:23

Platforma de conținut video creată de Google spune că televiziunea australiană a încălcat regulile referitoare la răspândirea de informații false legate de COVID.

YouTube nu a menționat în mod explicit clipurile în cauză, dar a spus că materialele sunt de natură să producă "prejudicii în viața reală".

YouTube a dispus sancțiunea în conformitate cu politica sa, care spune că la a treia abatere contul este suspendat permanent.

Responsabilul Sky News Australia pentru conținut digital a spus, la rândul său, că decizia companiei americane este un "atac tulburător la adresa capacității de a gândi liber".

Sky News Australia este deținută de o sucursală a New Corp, compania miliardarului Rupert Murdoch.

Canalul său de YouTube are 1,85 milioane de abonați.

Interdicția de a încărca conținut nou este de natură să afecteze veniturile realizate din streaming de postul de televiziune.

YouTube: Materialele video nu aveau "context compensator" suficient

Un purtător de cuvânt al YouTube a precizat pentru The Guardian că "nu este permis conținutul care contestă existența COVID-19 sau care încurajează oamenii să utilizeze hidroxiclorochina sau ivermectina drept tratament anti-COVID.

Materialele video în cauză nu aveau "suficient context compensator", indică sursa citată.

Sky News Australia a precizat că a identificat conținut video vechi care nu se conforma politicilor YouTube și s-a angajat să respecte "cu seriozitate" așteptările editoriale și ale publicului, dar a respins acuzația că ar fi negat existența COVID.

Acest scandal vine în contextul în care milioane de australieni sunt în carantina dispusă de autorități pentru a opri răspândirea infectărilor cu varianta Delta.

Un prezentator Sky News Australia spune că Delta nu e la fel de periculoasă ca varianta originală

Doar 15% din populația australiană este complet vaccinată.

Într-o emisie din 12 iulie, prezentatorul-veteran al Sky News Australia, Alan Jones și parlamentarul Craig Kelly au susținut că varianta Delta nu este atât de periculoasă precum varianta originală de COVID și că vaccinarea nu ajută.

După emisie, postul de televiziune a publicat scuze pe site-ul său iar ziarul australian Daily Telegraph i-a suspendat rubrica lui Alan Jones.

×
Subiecte în articol: Sky News Australia YouTube
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close