Antena 3 CNN Formula 1 Max Verstappen, supărat înainte de Marele Premiu al Chinei

Max Verstappen, supărat înainte de Marele Premiu al Chinei

Deși are 3 victorii în 4 etape în acest sezon al Formulei 1, Max Verstappen are și motive de supărare.

de Laura Dinu    |    10 Apr 2024   •   08:53

Campionul de F1 e nemulțumit că etapa de săptămâna viitoare din China va avea și o cursă de sprint.

Formula 1 va reveni săptămâna viitoare în China, după o pauză de 5 ani. Etapa cu numărul 5 este programată la Shanghai şi va fi difuzată în direct şi în exclusivitate pe Antena 3 CNN şi în Antena Play.

La runda asiatică va avea loc și prima cursă de sprint din 2024.

Max Verstappen şi Carlos Sainz au criticat decizia oficialilor F1, de a pune etapa de sprint chiar în China. "Nu este o idee inspirată", crede campionul Formulei 1. Max consideră că echipele nu vor avea suficient timp să testeze mașinile pe circuitul chinez, ținând cont că va fi o singură sesiune de antrenamente.

În plus, circuitul din China a suferit unele modificări față de cel din 2019.

”Depinde de cum arată fiecare circuit în parte. În plus, depinde şi cum îţi faci treaba în fiecare weekend. Nu eşti de fiecare dată sută la sută şi câteodată dai greș. Dacă se întâmplă să greșești la un Mare Premiu care nu este favorabil mașinii tale, s-ar putea ca alții să fie mai rapizi”, este de părere Max Verstappen.

Singura sesiune de antrenament va fi în cursul zilei de vineri, pentru ca piloții să se reacomodeze cu circuitul din Shanghai, înaintea startului în calificările pentru cursa de sprint. În ultimii ani, China nu s-a aflat în calendar F1, din cauza pandemiei de Covid-19.

Marele Premiu al Chinei va debuta cu antrenamentele de pe 19 aprilie, de la ora 06:30. Calificările la sprint vor fi tot pe 19 aprilie, de la 10:30, în timp ce sprintul va avea loc pe 20 aprilie, de la ora 06:00, în direct pe Antena 3 CNN.

Calificările de pe Circuitul Internațional Shanghai vor avea loc pe 20 aprilie, de la 10:00, în AntenaPLAY şi pe Antena3 CNN. De asemenea, marea cursă va fi pe 21 aprilie, de la ora 10:00, în exclusivitate pe Antena3 CNN şi în AntenaPLAY.

×
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close