Antena 3 CNN International News CDC vrea vaccinarea obligatorie. "Varianta Delta, la fel de infecțioasă ca varicela. Cei vaccinați transmit virusul la fel ca și cei nevaccinați"

CDC vrea vaccinarea obligatorie. "Varianta Delta, la fel de infecțioasă ca varicela. Cei vaccinați transmit virusul la fel ca și cei nevaccinați"

Varianta Delta a coronavirusului, în creștere în SUA și în lume, pare să provoace îmbolnăviri mai severe și se răspândește la fel de repede precum varicela.

CDC vrea vaccinarea obligatorie. "Varianta Delta, la fel de infecțioasă ca varicela. Cei vaccinați transmit virusul la fel ca și cei nevaccinați"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    30 Iul 2021   •   09:13

Informațiile provin dintr-un document intern al CDC, agenția epidemiologică din SUA.

Documentul a fost publicat de Washington Post iar autenticitatea sa a fost confirmată de șefa CDA, Rochelle Walensky, precizează CNN.

El prezintă date nepublicate încă oficial, din care reiese că persoanele complet vaccinate ar putea răspândi varianta Delta în aceeași proporție ca și persoanele nevaccinate.

"Cred că oamenii trebuie să înțeleagă că nu lansăm alarme false. E ceva serios. Este unul dintre cei mai transmisibili viruși pe care îi cunoaștem", a precizat dr. Walensky.

CDC urma să publice, vineri, date menite să susțină controversata decizie a dr. Walensky.

Șefa CDC: Trebuie să luăm măsuri extreme

Aceasta a declarat, marți, că agenția sa recomandă ca persoanele complet vaccinate să poarte masca de protecție în locurile închise unde transmisia virusului este continuă sau ridicată.

Toată lumea din școli - elevi, personal didactic și vizitatori - trebuie să poarte mască tot timpul, susține șefa CDC.

"Măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a controla pandemia sunt extreme. Măsurile pe care trebuie să le luați sunt extreme", a declarat ea, conform CNN.

Documentul CDC susține că varianta Delta este la fel de transmisibilă ca varicela, o infecție virală ce afectează în special copiii, adolescenții și adulții tineri și care rămâne latentă în organism, activându-se când sistemul imunitar este slăbit.

Similaritățile dintre COVID și varicelă

Boala este asociată cu febră, dureri de cap și o stare generală proastă iar în starea eruptivă pe piele apar vezicule cu lichid, care provoacă mâncărimi. În anumite situații, poate genera complicații până la pneumonie, encefalită și șoc toxic.

Varicela se combate prin vaccinare, ca și coronavirusul.

La fel ca și în cazul COVID, o persoană vaccinată poate contracta virusul dar forma boli va fi mai ușoară decât la persoanele nevaccinate.

Prezentarea CDC menționează că fiecare persoană infectată cu Delta infectează, la rândul său, alte 8 sau 9 persoane.

O persoană infectată, chiar dacă este vaccinată, transmite virusul la 8-9 persoane

"Concluzia este că, spre deosebire de celelalte variante, persoanele vaccinate, chiar dacă nu se îmbolnăvesc, se infectează și răspândesc virusul la nivele similare persoanelor nevaccinate și infectate", a declarat pentru CNN dr. Walter Orenstein, care conduce Emory Vaccine Center și care a consultat documentul CDC.

În continuare, vaccinul împiedică în proporție de 90% formele severe ale bolii dar poate fi mai puțin eficace în prevenirea infectării sau a transmisiei virusului.

Astfel, prin comparație, vaccinul reduce de 10 ori riscul de boală severă sau deces și doar de trei ori riscul de infectare.

Este motivul pentru care focarele și infectările comunitare cresc, în pofida vaccinării.

CDC recomandă vaccinarea obligatorie

Realitatea epidemiologică s-a schimbat, se spune în documentul CDC, care mai recomandă vaccinarea obligatorie și purtarea "universală" a măștii de protecție.

SUA consemnează în prezent un număr mediu zilnic de 61.300 de noi cazuri, de aproape șase ori mai mult decât minimul de 11.299 cazuri pe zi, înregistrat în urmă cu cinci săptămâni.

Joi, președintele Joe Biden a anunțat mai multe măsuri în vederea accelerării procesului de vaccinare.

Între acestea, cerința ca toți angajații din instituțiile federale să se vaccineze, sau să fie supuși unor protocoale stricte în caz contrar.

De asemenea, Biden a cerut guvernatorilor statelor americane să folosească banii alocați de Washington în vederea combaterii pandemiei pentru a gratifica cu câte 100 de dolari toate persoanele care se vaccinează.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close