Antena 3 CNN International News Franța, veste proastă pentru Putin. Anunțul făcut de ministrul francez al Economiei

Franța, veste proastă pentru Putin. Anunțul făcut de ministrul francez al Economiei

Franța sprijină extinderea sancțiunilor în sensul interzicerii importurilor de petrol rusesc.

Franța, veste proastă pentru Putin. Anunțul făcut de ministrul francez al Economiei
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Apr 2022   •   12:55

"Când vezi ce se întâmplă în Donbas, este mai necesar ca niciodată să încetezi importul de petrol rusesc", a declarat marți ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire (foto), la postul de radio Europe 1.

Potrivit acestuia, "de câțiva ani, petrolul, și nu gazul, reprezintă prima sursă de finanțare pentru regimul lui Putin".

Prin urmare, oprirea importurilor de petrol rusești înseamnă că este afectată finanțarea războiului din Ucraina, a estimat ministrul francez.

El a adăugat că Franța încerca să-i convingă pe partenerii europeni să oprească importurile de petrol rusesc, în contextul în care unele țări se arată ezitante în fața acestei măsuri.

"Motivul pentru care nu am ajuns încă acolo (cu sancțiunile) nu este pentru că Franța nu și-o dorește, ci pentru că sunt anumiți parteneri europeni care încă ezită", a subliniat Le Maire.

UE a început cu cărbunele rusesc

CNN amintește că la începutul acestei luni liderii europeni au convenit să sancționeze pentru prima dată vastul sector energetic al Rusiei.

O primă măsură a fost interzicerea importurilor de cărbune rusesc în Uniunea Europeană. Comisia Europeană a prognozat că această mișcare va priva Rusia de aproximativ 8 miliarde de euro pe an.

După adoptarea acestei sancțiuni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a reiterat apelul pentru un embargo petrolier.

Comisia Europeană spune că aproximativ 45% din importurile de gaze naturale și aproximativ 25% din importurile de petrol ale blocului comunitar provin din Rusia.

UE a importat energie rusă în valoare de aproximativ 35 de miliarde de euro de la începutul războiului.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close